Ga terug

Stoofvlees

mmmh, bij stoofvlees krijg je toch een instant wintergevoel. Dit gerecht warmt je meteen op.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd1 uur
Bewaartijd3 dagen
Totale tijd1 uur 27 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

Stoofvlees

  • 125 g stoofvlees
  • 0,5 stuk rode ui
  • 0,25 flesje bruin bier
  • 100 ml water
  • 0,5 stuk rode paprika
  • 0,25 stuk volkoren boterham
  • 0,25 el mosterd
  • 0,25 el perensiroop
  • 0,5 el margarine
  • 1 takje tijm
  • 1 bladje laurier
  • peper
  • zout
  • kruidnagel

Side dishes

  • 200 g aardappel
  • 0,5 el olie
  • 1,5 stronk witloof
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • rozemarijn

Instructies

Stoofvlees

  • Snijd de ui fijn en de paprika in reepjes.
  • Stoof de ui in een grote kook- of stoofpot.
  • Bak het vlees kort aan in de pan en voeg het bij de ui.
  • Blus het aanbaksel in de pan met bier en voeg het samen met water toe aan het vlees in de grote kookpot.
  • Voeg de perensiroop, tijm, laurierblaadjes en kruidnagel toe aan de kookpot.
  • Besmeer de bruine boterhammen met mosterd en leg deze met de mosterd naar beneden in de kookpot.
  • Laat het geheel minstens 1 uur pruttelen maar het mag langer. Het vlees moet zachtzijn.
  • Voeg op het einde paprikablokjes toe en laat nog 10 minuutjes pruttelen. Kruid indien nodig nog af met peper en zout.

Side dishes

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardappelen in 8 stukken. Je mag de schil eraan laten. Overgiet de aardappelen met 1 el olie. Kruid af met peper, zout en rozermarijn. Plaats de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en laatongeveer 20 minuten garen in de oven.
  • Snijd het witloof in ringen. Kruid af met peper en zout en meng met Griekse yoghurt.