Stoofvlees – Belgische klassieker die je kan meal preppen

Stoofvlees, een Belgische klassieker die je kan meal preppen, invriezen en ideaal om klaar te maken tijdens winterse etentjes. Dankzij meal preppen bespaar je tijd en heb je altijd lekker & gezond eten.
Stoofvlees

Bij BIBI is het onze missie om gezond eten lekker, makkelijk en gezond te maken. Bye bye dieet en hello lekker eten. Want eerlijk, wie wordt er gelukkig van alleen maar salades en leven zonder koolhydraten?

Bij ons vind je allemaal lekkere & voedzame recepten. Onze diëtiste Hellen zal zorgen voor een ruime portie groenten en alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Zo moet jij niet meer nadenken en weet je dat je lichaam alles binnenkrijgt wat het nodig heeft.

We vertelden al dat we eten makkelijk willen maken en kiezen daarom voor slimme recepten. Hiermee bedoelen we: recepten die weinig bereidingstijd vragen, die je kan meal preppen of invriezen. Allemaal om het kookproces voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. In dit bericht geven we meer informatie over het recept stoofvlees dat je kan meal preppen en invriezen.

Stoofvlees kan je perfect meal preppen 

 Organiseer je een etentje onder vrienden? Dan is stoofvlees het perfecte gerecht waarmee je volledig voorbereid kan zijn.

Je kan dit gerecht perfect 1 of 2 dagen op voorhand klaarmaken. Zo kan jij zelf aanwezig zijn op je etentje.

Langer stoven = malser stoofvlees

Voor dit gerecht heb je wel een beetje geduld nodig want reken toch 2 à 3 uurtjes dat dit gerecht moet stoven. Het stoven zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt.

Tijdens het wachten kan je dan perfect enkele andere meal prep gerechten klaar maken. Bekijk het magazine op de website website om inspiratie op te doen.

Gebruik je diepvriezer

Heb je teveel gemaakt? Geen enkel probleem. Je vriest dit stoofvlees gewoon in en kan hier op een later moment nog eens van eten. 

Persoonlijk is dit 1 van mijn favoriete diepvries gerechten. Heb je doorheen de week weinig tijd om te koken? Dan kan je je diepvries in het weekend vullen om er doorheen de week van te genieten. Een simpele manier om tijd & stress te besparen en toch gezond te eten. 

Stoofvlees

mmmh, bij stoofvlees krijg je toch een instant wintergevoel. Dit gerecht warmt je meteen op.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd1 uur
Bewaartijd3 d
Totale tijd1 uur 27 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

Stoofvlees

  • 125 g stoofvlees
  • 0,5 stuk rode ui
  • 0,25 flesje bruin bier
  • 100 ml water
  • 0,5 stuk rode paprika
  • 0,25 stuk volkoren boterham
  • 0,25 el mosterd
  • 0,25 el perensiroop
  • 0,5 el margarine
  • 1 takje tijm
  • 1 bladje laurier
  • peper
  • zout
  • kruidnagel

Side dishes

  • 200 g aardappel
  • 0,5 el olie
  • 1,5 stronk witloof
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • rozemarijn

Instructies

Stoofvlees

  • Snijd de ui fijn en de paprika in reepjes.
  • Stoof de ui in een grote kook- of stoofpot.
  • Bak het vlees kort aan in de pan en voeg het bij de ui.
  • Blus het aanbaksel in de pan met bier en voeg het samen met water toe aan het vlees in de grote kookpot.
  • Voeg de perensiroop, tijm, laurierblaadjes en kruidnagel toe aan de kookpot.
  • Besmeer de bruine boterhammen met mosterd en leg deze met de mosterd naar beneden in de kookpot.
  • Laat het geheel minstens 1 uur pruttelen maar het mag langer. Het vlees moet zachtzijn.
  • Voeg op het einde paprikablokjes toe en laat nog 10 minuutjes pruttelen. Kruid indien nodig nog af met peper en zout.

Side dishes

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardappelen in 8 stukken. Je mag de schil eraan laten. Overgiet de aardappelen met 1 el olie. Kruid af met peper, zout en rozermarijn. Plaats de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en laatongeveer 20 minuten garen in de oven.
  • Snijd het witloof in ringen. Kruid af met peper en zout en meng met Griekse yoghurt.

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken

koken na een drukke werkdag

6 tips om gezond, lekker en snel te koken na een drukke werkdag

Je kent het wel: je komt thuis na een lange werkdag, ontfermt je misschien over de kinderen, ploft twee minuutjes in de zetel en denkt: “Ik heb écht geen zin meer om te koken!”
You’re not the only one! Hoe komt dat eigenlijk? En hoe tover je na een drukke werkdag toch een gezonde, lekkere maaltijd op tafel? Wij geven je onze 6 beste tips!

sporten tijdens de zwangerschap

Waarom sporten tijdens de zwangerschap belangrijk is

Je bent zwanger of wil graag zwanger worden? Proficiat! Je bent je er waarschijnlijk van bewust dat er heel wat zal veranderen in je leven: van slapeloze nachten tot dagen gevuld met knuffeltjes bijvoorbeeld. Heb je ook al eens nagedacht over welke invloed je zwangerschap op je lichaam heeft? Want ja, ook daar verandert er het één en ander. En om die veranderingen goed op te vangen en je herstel te versnellen is sporten precies zo belangrijk.

schuldgevoel tijdens de feestdagen

7 tips om zonder schuldgevoel de feestdagen te beleven

’t Is weer die tijd van ’t jaar: de feestdagen. En hoewel het de tijd van vrolijke kerstliedjes, blozende gezichten en vrede op aarde hoort te zijn, is het voor velen onder ons ook een tijd van pure stress. Want wat met al dat eten? En die recepties? En die extra kilo’s? BIBI bundelde haar 7 allerbeste tips om zonder schuldgevoel van de feestdagen te genieten.