3 tips om je voor te bereiden op de bevalling en kraamweken

Bevallen, het moet zowat het enige moment zijn in een mensenleven dat je niet kan plannen of controleren. (Tenzij je om medische redenen ingeleid moet worden natuurlijk, maar daar gaat niemand in eerste instantie vanuit). De bevalling plannen is dus lastig, maar gelukkig kan je er wel voor zorgen dat alles errond geregeld is. Zo kan je, als het moment is aangebroken, volop focussen op het op de wereld zetten van je kindje. In de blog van vandaag geven we 3 tips om zonder extra stress aan het meest bijzondere moment van je leven te beginnen!

1. Voorbereid naar het ziekenhuis

Wanneer het moment is aangebroken dat je gaat bevallen, is het fijn om een tas klaar te hebben staan met alles wat je in het ziekenhuis nodig hebt. Als je die nog moet inpakken nadat je water breekt, ga je waarschijnlijk veel vergeten. 😉

Qua verzorging krijg je natuurlijk alles in het ziekenhuis. Zorg zelf voor comfortabele kleding om tijdens en na de bevalling in te vertoeven en vergeet geen schattige eerste kleertjes voor je kleintje! 

Een bevalling is een niet te onderschatten fysieke inspanning, en hoewel je maaltijden krijgt in het ziekenhuis, is het wel fijn om een paar (gezonde) snacks mee te nemen voor tussendoor. Bananenbrood en appelwafels zijn twee voedzame snacks die je op voorhand kan klaarmaken (en invriezen) om mee te nemen!

2. Rust bij jezelf vinden

Een kind krijgen zet je wereld op z’n kop en dat kan overweldigend aanvoelen. Zeker wanneer de uitgerekende datum dichterbij komt, kunnen de kleine en grote paniekaanvallen je wel eens overvallen. Heel normaal en helemaal niet erg. Als je een paniek(ske) voelt aankomen, kunnen verschillende ademhalingsoefeningen je helpen terug tot rust te komen. 

En dat is niet alles, ook tijdens de bevalling zijn er ademhalingsoefeningen en technieken die je helpen tot rust te komen en kracht te vinden bij het persen. En zelfs na de bevalling zorgt de diafragmatische of buikademhaling voor een vlotter herstel.

Katrien legt het allemaal uit in deze video: 

3. Een gevulde diepvries

De eerste dagen thuis met een newborn zijn hectisch. Je komt vaak aan niets anders toe dan zorgen voor je kindje en als het lukt zorgen voor jezelf. Ook je partner is vaak in de weer want er moet een geboorteakte in orde gebracht worden, geboortekaartjes moeten op de post, of misschien moet je partner zelfs al heel snel weer aan het werk.

Bespaar jezelf extra (nadenk)werk door de dagen voor je uitgerekende datum wat extra eten klaar te maken. Dan heb je’t tijdens de kraamweken maar uit de vriezer te halen en *ping* je gezonde maaltijd is zo klaar!

Bij BIBI zijn we enorm fan van mealpreppen, daarmee maak je op korte tijd je maaltijden voor een hele week. Maak in de weken voor je uitgerekende datum telkens een paar porties extra klaar. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn! 

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken

sporten bij rugpijn

Mag ik sporten met rugpijn?

Wist je dat maar liefst 80% van de Belgische bevolking ooit rugpijn heeft én daarom naar de kinesist of huisarts trekt? Meer nog: maar liefst 70 à 80% van de klanten die bij BIBI opstart, heeft rugklachten. Chin up als jij in datzelfde schuitje zit. Je bent lang niet de enige! Wat je moet doen bij rugpijn? En… mag je sporten met rugpijn? Dat ontdek je in dit artikel. Al is het vast niet wat je verwachtte.

Wat is intuïtief eten?

Wat is intuïtief eten?

Intuïtief eten: je hoort het overal tegenwoordig. Maar wat is het eigenlijk? En werken diëten dan echt niet? BIBI vroeg het aan Alessia Couvreur aka The Mindset Dietitian. Ze is diëtiste gespecialiseerd in intuïtief eten, auteur van het boek ‘Bye Bye Dieet’ en zetelt in de Commissie Intuïtief eten van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.

Zet je op de wachtlijst

In september starten we weer met ons 12 weken traject happy head, healthy body

Zet je hieronder op de wachtlijst en je ontvangt in juni een mailtje om een kennismakingsgesprek in te plannen.

De volgende groep start pas terug in januari. Zet je dus zeker op de wachtlijst als je kans wil maken op een plekje.