Chia pudding met chocolade

Hou jij van chocolade? Dan is deze chiapudding met chocolade echt iets voor jou. Goed nieuws want je hebt je favoriete, nieuw en gezond ontbijt gevonden.

Een chiapudding bestaat uit chiazaad en melk (of een plantaardig alternatief). Het chiazaad zal opzwellen door de melk waardoor het een puddingstructuur wordt. In dit recept gebruiken we banaan om een zoete smaak te geven en cacaopoeder voor the chocolate taste. 

Je kan dit ontbijt meteen voor 5 dagen maken zodat je voor de hele werkweek een lekker on-the-go ontbijt hebt. Ideaal als je altijd een drukke ochtendrush moet doorstaan of wanneer je geen zin hebt om je ontbijt voor te bereiden.

Chiapudding chocolade

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Bewaartijd3 dagen
Totale tijd17 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 30 g chiazaad
  • 125 ml amandel-chocolade drink
  • 1 el cacaopoeder
  • 0,5 stuk banaan
  • 0,5 stuk peer
  • 30 g gepofte spelt

Instructies

  • Haal de schil van de banaan en ze snijd in stukken. Mix het chiazaad, de amandeldrink, het cacaopoeder en de banaan in een blender. Plaats het mengsel in een potje. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast tot het een pudding wordt.
  • Werk af met gepofte spelt en stukjes peer.

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken

sporten bij rugpijn

Mag ik sporten met rugpijn?

Wist je dat maar liefst 80% van de Belgische bevolking ooit rugpijn heeft én daarom naar de kinesist of huisarts trekt? Meer nog: maar liefst 70 à 80% van de klanten die bij BIBI opstart, heeft rugklachten. Chin up als jij in datzelfde schuitje zit. Je bent lang niet de enige! Wat je moet doen bij rugpijn? En… mag je sporten met rugpijn? Dat ontdek je in dit artikel. Al is het vast niet wat je verwachtte.

Wat is intuïtief eten?

Wat is intuïtief eten?

Intuïtief eten: je hoort het overal tegenwoordig. Maar wat is het eigenlijk? En werken diëten dan echt niet? BIBI vroeg het aan Alessia Couvreur aka The Mindset Dietitian. Ze is diëtiste gespecialiseerd in intuïtief eten, auteur van het boek ‘Bye Bye Dieet’ en zetelt in de Commissie Intuïtief eten van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.

Zet je op de wachtlijst

In januari starten we weer met ons 12 weken traject happy head, healthy body

Zet je hieronder op de wachtlijst en je ontvangt in oktober een mailtje om een kennismakingsgesprek in te plannen.

De volgende groep start pas terug in mei. Zet je dus zeker op de wachtlijst als je kans wil maken op een plekje.