Elke ochtend een ei staan bakken daar heb je misschien geen tijd voor maar het is wel een lekker ontbijt. Een eimuffin kan dan een oplossing zijn voor jou.
Je kan hier eindeloos veel ingrediënten aan toevoegen zoals vlees (kip, spek, ham) en groenten (tomaten, courgette, paprika, artisjok,…).
Je kan dit gerecht gerust 2 dagen in de koelkast bewaren.
Kies zelf de ingrediënten die jij lekker vindt. Bekijk ons favoriete recept hieronder.
Eimuffin
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Bewaartijd2 dagen d
Totale tijd13 minuten min
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
- 2 stuks eieren
- 20 g zongedroogde tomaten
- 2 sneden toastbrood
- peper, zout, verse peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de zongedroogde tomaten en peterselie fijn. Leg deze in muffinvormpjes.
- Kluts de eieren en kruid met peper en zout. Giet de eieren in de muffinvormpjes.
- Bak de eimuffins in de oven voor 5 tot 10 minuten.
- Serveer de eimuffins met 2 sneden brood.