Schrijf je hier in voor ons gratis webinar over meal preppen

Hellen eet graag een zoet ontbijt maar Katrien wisselt graag af. Ben jij een hartige ontbijt type? Probeer dan eens dit pompoenbrood. Je kan dit combineren met hartig beleg zoals kaas of met zoet beleg zoals confituur.

Je kan dit pompoenbrood perfect invriezen zodat je er nog langer van kan genieten. Maak dus meteen een grote portie door te meal preppen. Hierdoor kan je door 1 groot pompoenbrood te bakken, dagen genieten van een lekker, gezond ontbijt.

Je kan dit ontbijt perfect on the go meenemen, lekker handig als je het druk hebt en geen tijd om thuis te ontbijten.

Pompoenbrood

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Bewaartijd4 dagen
Totale tijd1 uur
Servings: 1 persoon

Ingredients

  • 100 g pompoen
  • 30 g dadels
  • 0,5 el pindakaas
  • 35 g havervlokken
  • 12,5 g bloem
  • 0,5 stuk eieren
  • 0,5 stuk appel
  • 12,5 g boter
  • 2,5 g bakpoeder
  • 1 el confituur
  • gember kruiden

Instructions

  • Grill de pompoen 15 minuten in een oven op 180°C.
  • Haal de pit uit de dadel en snijd in grove stukken en de appel in fijne blokjes.
  • Doe de dadels, appel, pindakaas en eieren in een blender. Mix tot een gladde massa. Doe daarna de pompoen erbij en mix verder. Voeg als laatste de havervlokken en boter toe en mix tot een glad mengsel.
  • Doe het mengsel in een mengkom en voeg bloem, bakpoeder, appel en gemberkruiden toe.
  • Bak 30 minuten in een oven van 180°C.

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken

Omgaan met tegenslagen en moeilijke periodes

Mijn zwaarste jaar ooit: hoe ik erdoor kwam en wat ik leerde

Sommige jaren hakken er keihard in. Van die periodes waarin je denkt: oké, universum, het is goed geweest, bedankt, ik snap de les wel.
2023 was voor mij (Katrien) zo’n jaar. En de start van 2024 deed er nog een schepje bovenop. En toch sta ik hier nog. Niet alleen sta ik hier, ik sta hier nog goed.
Niet gebroken. Niet verbitterd. Maar sterker dan ooit.

Gezond ontbijten in de ochtendrush

Hoe jij zonder tijd toch kunt ontbijten

Ochtendrush. De wekker snoozen, snel onder de douche springen, de kinderen uit bed sleuren (of gewoon jezelf), en dan – shit, geen tijd meer om te ontbijten. Of misschien sta je wel op, kijkt naar de keukentafel en denkt: nee, bedankt, ik heb écht geen honger om deze vroege ochtend al iets binnen te krijgen.

Herkenbaar? Dan is deze blog voor jou.

Ik stopte met alcohol en dit gebeurde

Ik stopte met alcohol en dit gebeurde

Denk even terug aan de laatste keer dat je een glas wijn, een frisse pint of een cocktail dronk. Gezellig, toch? Misschien voelde je je ontspannen, misschien hoorde het bij een feestje of een etentje. Maar denk dan ook even aan de ochtend erna. Die loomheid, dat lichte hoofdpijngevoel, dat “ik-had-beter-een-water-gedronken” moment.