Pompoenbrood

Hellen eet graag een zoet ontbijt maar Katrien wisselt graag af. Ben jij een hartige ontbijt type? Probeer dan eens dit pompoenbrood. Je kan dit combineren met hartig beleg zoals kaas of met zoet beleg zoals confituur.

Je kan dit pompoenbrood perfect invriezen zodat je er nog langer van kan genieten. Maak dus meteen een grote portie door te meal preppen. Hierdoor kan je door 1 groot pompoenbrood te bakken, dagen genieten van een lekker, gezond ontbijt.

Je kan dit ontbijt perfect on the go meenemen, lekker handig als je het druk hebt en geen tijd om thuis te ontbijten.

Pompoenbrood

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Bewaartijd4 dagen
Totale tijd1 uur
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 100 g pompoen
  • 30 g dadels
  • 0,5 el pindakaas
  • 35 g havervlokken
  • 12,5 g bloem
  • 0,5 stuk eieren
  • 0,5 stuk appel
  • 12,5 g boter
  • 2,5 g bakpoeder
  • 1 el confituur
  • gember kruiden

Instructies

  • Grill de pompoen 15 minuten in een oven op 180°C.
  • Haal de pit uit de dadel en snijd in grove stukken en de appel in fijne blokjes.
  • Doe de dadels, appel, pindakaas en eieren in een blender. Mix tot een gladde massa. Doe daarna de pompoen erbij en mix verder. Voeg als laatste de havervlokken en boter toe en mix tot een glad mengsel.
  • Doe het mengsel in een mengkom en voeg bloem, bakpoeder, appel en gemberkruiden toe.
  • Bak 30 minuten in een oven van 180°C.

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken