Schrijf je hier in voor ons gratis webinar over meal preppen

Vispannetje

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Bewaartijd3 dagen
Totale tijd45 minuten

Ingredients

  • 75 g roodbaars
  • 75 g zalm
  • 100 g prei
  • 100 g champignon
  • 0,5 stuk sjalot
  • 200 g aardappel
  • 1 el margarine
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Vissaus

  • 7,5 g boter
  • 7,5 g bloem
  • 60 ml visfond
  • 60 ml witte wijn
  • 60 ml melk
  • 25 g kaas

Instructions

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snijd de prei, champignons en sjalot fijn. Stoof deze aan in margarine.
  • Snijd de zalm en roodbaars in gelijke stukken.
  • Schil de aardappelen en snijd in twee. breng aan de kook. Indien deze gaar gekookt zijn pureer dan met halfvolle melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Maak de vissaus: Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut melk, visfond en witte wijn toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje al roerend de rest van de melk, visfond en witte wijn toe. Neem de pot van het vuur als de saus is ingedikt. Voeg als laatste de helft van de kaas toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Neem een ovenschotel. Leg hierin eerst de prei, sjalot en champignons, leg daarop de vis en overgiet met de saus en bestrooi met geraspte kaas. Plaats voor 15 minuten in de oven en zet op het einde even de grill op om een krokant korstje te krijgen.

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken

Omgaan met tegenslagen en moeilijke periodes

Mijn zwaarste jaar ooit: hoe ik erdoor kwam en wat ik leerde

Sommige jaren hakken er keihard in. Van die periodes waarin je denkt: oké, universum, het is goed geweest, bedankt, ik snap de les wel.
2023 was voor mij (Katrien) zo’n jaar. En de start van 2024 deed er nog een schepje bovenop. En toch sta ik hier nog. Niet alleen sta ik hier, ik sta hier nog goed.
Niet gebroken. Niet verbitterd. Maar sterker dan ooit.

Gezond ontbijten in de ochtendrush

Hoe jij zonder tijd toch kunt ontbijten

Ochtendrush. De wekker snoozen, snel onder de douche springen, de kinderen uit bed sleuren (of gewoon jezelf), en dan – shit, geen tijd meer om te ontbijten. Of misschien sta je wel op, kijkt naar de keukentafel en denkt: nee, bedankt, ik heb écht geen honger om deze vroege ochtend al iets binnen te krijgen.

Herkenbaar? Dan is deze blog voor jou.

Ik stopte met alcohol en dit gebeurde

Ik stopte met alcohol en dit gebeurde

Denk even terug aan de laatste keer dat je een glas wijn, een frisse pint of een cocktail dronk. Gezellig, toch? Misschien voelde je je ontspannen, misschien hoorde het bij een feestje of een etentje. Maar denk dan ook even aan de ochtend erna. Die loomheid, dat lichte hoofdpijngevoel, dat “ik-had-beter-een-water-gedronken” moment.