Volg ons gratis webinar: happy body hacks

5 ontbijten voor on the go

Heb jij het druk druk druk waardoor er geen tijd meer is om te ontbijten? Of eet je snel snel een boterham bij het vertrekken naar je werk? We begrijpen dat helemaal en daarom hebben wij enkele simpele, lekkere en gezonde recepten voor ontbijten om mee te nemen.

In deze blog vertellen we je meer over de redenen waarom je ontbijt mee neemt en geven we je 5 recepten waar je direct mee aan de slag kan.

Geen tijd om in de ochtend een ontbijt te bereiden?

Recepten die je makkelijk op voorhand kan klaarmaken zijn een lifesaver. Zeker als je geen tijd hebt om je ontbijt nog in de ochtend klaar te maken. Je hoeft enkel je ontbijt uit de koelkast te nemen (eventueel opwarmen) en je kan het meteen opeten. Het kost je dus maar 10 minuten. Daarnaast zijn alle recepten hieronder 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kan perfect meal preppen op zondag en woensdag nog steeds genieten van je lekkere ontbijt.

Zoet of hartig?

Ben jij een zoetekauw of eerder fan van hartige ontbijten? Dat kan allemaal want hieronder vind je zowel zoete als hartige recepten. Fan van beide? Je kan altijd afwisselen tussen zoet en hartig.

Geen zin om te ontbijten?

Sta je vroeg op en heb je geen zin om te ontbijten? Dan zijn ontbijten om mee te nemen echt iets voor jou. Naar je lichaam luisteren is ontzettend belangrijk dus ontbijt wanneer je honger hebt. Steek je ontbijt in je handtas en geniet ervan als je toekomt op je werk of eet het onderweg. Je kan alle recepten hieronder zowel koud als warm eten. Hou je van warme ontbijten? Dan je kan je deze perfect opwarmen. Eet je liever een koud ontbijt, dan kan dit perfect on-the-go.

Ontdek hier de 5 ontbijten om mee te nemen

Chiapudding chocolade

1. chiapudding met chocolade 

Hou jij van chocolade? Goed nieuws want dan vind je hier je nieuwe favoriete ontbijt. Een chiapudding bestaat uit chiazaad en melk (of een plantaardig alternatief). Het chiazaad zal opzwellen door de melk waardoor het een puddingstructuur wordt. In dit recept gebruiken we banaan om een zoete smaak te geven en cacaopoeder voor the chocolate taste. 

Wil jij dit heerlijke ontbijt proberen? Klik hier

Pompoenbrood

2. pompoenbrood

Ben jij een hartige ontbijt type? Probeer dan eens dit pompoenbrood. Je kan dit combineren met hartig beleg zoals kaas of met zoet beleg zoals confituur. Je kan dit pompoenbrood perfect invriezen zodat je er nog langer van kan genieten. 

Wil je genieten van een lekkere stukje pompoenbrood? Bekijk het recept hier.

Overnight oat

3. overnight oat apple pie

Deze overnight oat apple pie doet je denken aan appeltaart op zondag. Wie wil de dag zo niet starten? Een overnight oat is op basis van havervlokken en melk (of een plantaardige alternatief) en je kan toppings toevoegen naar smaak. In dit recept hebben we gekozen voor appel, kaneel en rozijnen (yes de ingrediënten van een appeltaart). Je kan eindeloos combineren en experimenteren.

Lust jij graag appeltaart? Maak dan snel een overnight oat apple pie om de dag goed te starten. Klik hier.

Eimuffin

4. Eimuffin

Eet jij graag eitjes als ontbijt? Een eimuffin is makkelijk om te maken en perfect voor on-the-go. Je kan hier eindeloos veel ingrediënten aan toevoegen zoals vlees (kip, spek, ham) en groenten (tomaten, courgette, paprika, artisjok,…). 

Kies zelf de ingrediënten die jij lekker vindt of bekijk onze favoriete ontbijtmuffin hier.

Rode vruchten crumble

5. Rode vruchten crumble

Fan van lekker krokant? Dan is deze rode vruchten crumble iets voor jou! Super makkelijk recept want je laat de oven het werk voor jou doen. Zowel lekker om warm te eten maar ook koud ga je van dit recept smullen.

Ga hier aan de slag met dit lekkere en makkelijke recept.

 

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken